vedlikehold

Aluminium

Rammeverket på møblene våre er produsert i aluminium og vil ikke ruste. Med noen enkle grep, sikrer du at møblene holder seg fine i mange år.

Rengjøring foretas for å fjerne smuss og/eller flekker og for å beholde overflatens dekorative utseende. Generelt anbefales rengjøring hver 6. måned, men i sterkt utsatte områder bør hyppigheten økes, avhengig av de påkjenninger overflatene utsettes for. Vi anbefaler å bruke vårt Alu Kit, som inneholder alt du trenger for vask og rens av våre metallrammer. Produktene i dette settet er nøye utviklet og testet for å ikke skade lakken på våre møbler. Alternativt kan normalt smuss og flekker fjernes med mildt såpevann. Se til at såpen ikke inneholde slipemidler eller løsemidler som kan reagere med lakken. Husk å etterskylle godt så det ikke sitter rester av såpe igjen i lakken.

Lagring
Møblene kan stå ute hele året, men vi anbefaler at de står under tak gjennom vinteren. Det viktigste er at møblene får puste, så ikke pakk de inn med møbeltrekk/presenning, eller sett dem bort i en tett og fuktig bod. Ekstra rengjøring må påregnes på vårparten dersom møblene har stått ute hele vinteren.

Puter

For at stoffet i putene skal beholde sin struktur og sin myke overflate bør de vaskes regelmessig. Smuss og skitt fra våre omgivelser setter seg i tekstilet, og dette er ikke til å unngå utendørs. Vi anbefaler bruk av vårt Fabric Kit, som er utviklet og testet for å ikke skade våre tekstiler. Alternativt kan det benyttes et mildt såpevann i kombinasjon med en svamp evt. myk børste. Skyll godt med rent rennende vann og se til at alt vaskemiddel er renset bort før du avslutter skylleprosessen. La produktet lufttørke.

Lagring
Putene bør lagres luftig og tørt gjennom vinteren.

Teak

Teak er et levende materiale, og vil trekke seg sammen eller utvide seg ved temperatursvingninger. Dette kan føre til mindre sprekker i treverket, og er helt normalt. Kvaliteten forringes ikke.

Vaskes med klut eller svamp og rent vann ved behov. Teaken vil etter eksponering for sollys etterhvert oppnå en sølvgrå patina. Dersom du ønsker å beholde den gylne fargen kan du benytte teak-forsegler. Behandling med forsegler vil også redusere oppsprekking. Teak som allerede har blitt grå, bør først renses med egnet rengjøringsmiddel for teak før du påfører forsegler.

Lagring
I vinterhalvåret bør teaken oppbevares kjølig og ventilert. Vi fraråder bruk av presenning, møbeltrekk og andre tette materialer.